Få besked når der er nyt på
Asperger DK

Få styr på informationsflodbølgen

Ville det ikke være rart, hvis du ikke behøvede at kigge forbi aspergerdk.org med jævne mellemrum, men kunne få bedsked direkte, når der var noget nyt. Du har sikkert mange sider at skulle holde øje med ude på nettet, og vi opdaterer ikke efter et bestemt tidsmønster.

Vi har valgt at bruge RSS som varslingssystem. Ideen med RSS er imodsætning til nyhedsbreve, hvor man får tilsendt besker fra et websted om nyheder, at man får et program til at holde øje med nyhederne for sig. Det er dejligt spam-frit og du total herre over, hvad du modtager af beskeder. Du tilmelder og afmelder nemlig selv.

Der er fire måder at modtage RSS beskeder på. Det kan være:

  • et selvstændigt program, der kører i bagrunden ligesom et mailprogram. Kaldes en RSS-reader eller agregator.
  • en udvidelse til dit mailprogram
  • en udvidelse til din webbrowser
  • eller en webside med denne service på. (Google for eksempel, hvis du opretter en account hos dem)

Det er en smagsag, hvad man foretrækker. Der er både købe-løsninger og gratis løsninger. Et eksempel på et gratis program er RSSReader eller det danske 1000 Kilder. Har du Firefox browseren, så tjek under Mozillas side med plug-ins. Se eventuelt i Wikipedia, RSS. Ellers prøv at lede i Google.

Hvordan gør man?

Programmerne er forskellige, men en metode, der støttes af dem alle er denne:

  1. Find knappen RSS feed


  2. Hvis du har en Windows computer, så højre-klik på knappen og vælg Kopier Genvej (Copy Link). Har du en Mac med kun en knap på musen, så cmd-klik i stedet.


  3. Find en Add eller New Link knap i din agregator/reader og sæt den kopiere link ind. Nogen gange sættes den ind helt automatisk.


Så er der bare tilbage at vente.

Hvor udbredt er det?

Flere og flere amerikanske sider får den lille knap på sig og flere og flere bruger denne service. Især er RSS meget udbredt i weblog kredse og på nyhedssider.

Det kniber lidt med de danske sider, men det skal nok komme, da det er en behagelig og overskuelig måde at modtage nyttig information og selvvalgte reklamer på.

Prøv at se Danske RSS eller RSS Guiden.

Hvordan virker det?

Et websted, der bruger RSS feeds, anbringer en liste over nyheder på sin server i et format, der kaldes XML. XML er websider, der er kan læses af andre computere. Agregatorerne henter disse lister og viser deres indhold frem, så det tydeligt fremgår, hvad du som bruger allerede har læst, og hvad der er nyt. Præcis som du er vandt til fra dit mail program.

Alle RRS lister skal indeholde en overskrift og en beskrivelse. Men der kan sagten være billeder, vedhæftninger og andet godt oveni. Det afhænger af webstedet og agregatorens muligheder. I nogle agregatorer kan du se hele siden, som var det en browser du brugte.

Det er en meget hurtig af fræse webben igennem på og sortere det ud, der har interesse.

Ole Klintebæk, webmaster

Interne links

Kontakt os

Hvis du selv har noget, siderne her kunne have godt af at bringe, eller eventuelt har kommentarer/rettelser eller opslag, så er du også velkommen til at skrive.

Vores email er asperger_dk@hotmail.com

 

Abonner på nyt i ASDK


 

Design

AspergerDK er designet af BEQ-WEB. Der også rådgiver omkring erhvervsbrug og optimering af websteder.